Spoštovani lastniki mačk,

obveščamo vas, da je Občina Slovenska Bistrica izdala Javni razpis za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk v letu 2021.
Za sofinanciranje storitve lahko zaprosijo posamezniki, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • da imajo stalno prebivališče na območju občine Slovenska Bistrica;
  • da so lastniki mačk, za katere uveljavljajo vlogo in je bila opravljena sterilizacija ali kastracija ter
  • da je bila storitev opravljena od 01. 01. 2021 do porabe sredstev oziroma do 31. 12. 2021.

Lastnikom živali se sofinancira storitev sterilizacije v višini 28,00 EUR na žival in 14,00 EUR za kastracijo na žival. Pri dodelitvi sredstev sofinanciranja se priznajo stroški največ za dve (2) živali na lastnika.

Javni razpis bo odprt do porabe sredstev.

Živali lahko naročite na sterilizacijo ali kastracijo na telefonski številki 02 805 00 36 od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00 in v soboto med 7.00 in 12.00.

Povezava do javnega razpisa in razpisne dokumentacije.

Občina Slovenska Bistrica se je odločila, da bo sofinancirala sterilizacije lastniških mačk. Sofinanciranje sterilizacij mačk se izvaja kot preventivni ukrep v izogib povečanemu številu zapuščenih mačk.

Občina bo sofinancirala sterilizacije mačk v višini 28 EUR. Občani občine Slovenska Bistrica so upravičeni do subvencije za dve sterilizirani mački. Sofinanciranje sterilizacij se bo izvajalo do porabe sredstev.

Več informacij lahko dobite na telefonskih številkah 02 805 00 30 ali 02 805 00 36 vsak delovni dan od 7.00 do 19.00 ure. Več o sofinanciranju lahko preberete na spletni strani Občine Slovenska Bistrica. (https://www.slovenska-bistrica.si/objava/171918)

19. oktobra je nova Veterinarska bolnica Slovenska Bistrica tudi uradno odprla vrata na Trgovski ulici v bistriški industrijski coni. Na otvoritveni slovesnosti so spregovorili direktor Miran Ačko, župan dr. Ivan Žagar, Vida Čadonič Špelič in Borut Zemljič. V spominu ostajajo besede Čadonič-Špeličeve: “Pohvale bistriškim veterinarjem za podjetnost, trdoživost, drznost, modrost in pogum!” Notranjost bolnice za živali si je lahko ogledal vsakdo.

Ni komentarjev

Skupaj z novim objektom vam predstavljamo novo spletno podobo naše veterinarske bolnice.

Tukaj najdete vse podatke o veterinarski bolnici, storitvah in zaposlenih. Redno bomo objavljali tudi aktualne novice, članke in vse ostale zanimivosti, zato vas vabimo k rednemu obisku.

Ni komentarjev